De la de: Benutzer:Hase - Self-photographed, CC BY-SA 3.0

Motivația sau energia zilnică necesară de care avem nevoie

Unii dintre noi reușesc să îți schimbe viața doar când le este mai greu!

„…a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat.” (Lance Armstrong)

Oamenii de succes si-au identificat energia ascunsa care ii propulseaza pentru a-si indeplini toate dorintele. De aceasta energie personala se folosesc in fiecare zi pentru a se mentine pe drumul catre atingerea visului. Manageri, lideri, speakeri, scriitori, oameni din show-biz si mass media, proprietari de afaceri recunosc ca pentru ei fiecare obstacol este o provocare iar fara motivatie – energia zilnica – le-ar fi fost greu sa ajunga intr-o anume pozitie si mult mai greu sa se mentina acolo.

Pentru ce facem lucrurile pe care le facem? Care este motivul pentru care dorim sa ne construim o cariera, sa intemeiem o familie sau sa acumulam bunuri? Poti si tu identifica raspunsurile la aceste intrebari si vei observa ca ele sunt prezente in multe din activitatile tale de zi cu zi sau in planurile tale pentru anii ce vor urma. Mai mult de atat vei observa ca motivele tale: sanatate, relaxare, fericire, implinire sunt vazute diferit de cei din jurul tau si ei folosesc cai diferite pentru a le castiga si mentine.

Ce spun oamenii de success despre motivatia lor

De multe ori suntem surpinsi de ceea ce se intampla in jurul nostru si multe din experientele personale ne-au facut sa gandim in termeni: nu mai am nici un viitor, nu exista sanse, toate mi se intampla numai mie, trecutul meu imi structureaza prezentul si chiar si viitorul; cu toate acestea nu dupa o perioada lunga de timp ne-am trezit ca deja am trecut la un urmator pas, ca deja lucrurile din jurul nostru au inceput sa se aseze in matca lor si chiar si viitorul „suna bine”! A fost momentul in care am stiut ce ne dorim, am stiut ce vrem sa facem si am aflat ca putem aduce schimbari in viata noastra, schimbari care ne vor imbunatati viitorul.

„…a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat…”

La 16 ani a intrat in echipa de profesionisti si la 20 ani (1991) a castigat US National Amateur Champion la ciclism. Dupa castigarea diferitelor titluri cu Echipa Nationala a Statelor Unite afla ca are cancer testicular, cancer care s-a raspandit rapid si asupra plamanilor si a creierului. La sfatul specialistilor incepe o forma agresiva de chimioterapie desi sansele de reusita erau de 50%. In mod remarcabil tratamentul a functionat si apoi a putut sa se reintoarca la ciclism. Acesta este momentul in care atentia sa s-a indreaptat in paralel cu activitatea sportiva spre implicarea in problema celor care au cancer, aducand o noua perspectiva asupra evenimentelor din viata sa. Concluzia sa la cele ce i s-au intamplat este dovada charismei si a experientei pe care o admira azi mii de oameni de pe intreg globul „… acesta este cel mai bun lucru care mi s-a intamplat …”.

Este vorba de Lance ARMSTRONG, declarat in 2008 de catre TIME MAGAZINE ca apartinand listei de 100 cei mai influenti oameni ai planetei. Este sportivul care s-a ridicat, a schimbat perceptia asupra vietii sale si care dupa lungi antrenamente si pregatiri a castigat incepand din 1999, de 7 ori Turul Frantei (cea mai importanta cursa de ciclism). Cand a trecut linia de sosire in 1999 a fost o victorie pentru el cat si pentru toti bolnavii de cancer din intreaga lume. Si astazi continua sa fie un lider si un activist pentru combaterea si vindecarea cancerului.

Ce poti face cu motivata personala

Acum e momentul sa iti identifici care este motivatia ta si sa o folosestui ori de cate ori ai nevoie in proiectele tale. Creaza o lista cu top 10 motivatii personale. Apoi scriele pe post it-uti pe care sa le poti aseza in calea ta: pe oglinda din baie, pe frigider, pe birou, in masina, sau ca si mesaj pe telefonul mobil, identifica tu acele locuri unde ai dori sa gaseste mesajul tau motivant. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Desigur, poate sa fie un cuvant pe o foaie sau o imagine cu ceea ce iti doresti: masina, casa, relatia cu o persoana, bunuri, status social, etc.

Urmatorul pas ce va face diferenta dintre un cititor de post-it-uri si cei care isi doresc succesul personal este actiunea. Treci la actiune. Pune in practica in acest moment oricare dintre pasii identificati de tine spre atingerea obiectivului tau. In fiecare zi sa realizezi un mic pas pentru tine chiar daca in fiecare zi ti-ai darui doar o ora pentru proiectul tau. Imagineaza-ti ca ai putea realiza cu 365 de pasi sau 365 de ore care te-ar apropia de visul tau. Sunt curios ce anume vei face astazi sau maine pentru tine?

Imagineaza-ti cata putere, cat curaj si ce viziune a avut Lance pentru a realiza ceea ce isi doreste. Dupa cum observi toate resursele au fost personale si tot ceea ce a reusit sa faca a fost sa le identifice si sa le foloseasca pentru a-si indeplini visul. La fel de important a fost sa isi seteze un obiectiv care sa il implice la nivel personal: castigarea unei curse de ciclism pentru a demonstra puterea schimbarii.

Imagineaza-ti cate poti realiza acum cand ai identificat motivatia ta personala si incepi sa actionezi pentru a iti indeplini toate visele atat in plan personal cat si in plan profesional. Cum poti de acum inainte sa aduci in viata ta tot ceea ce iti doresti. Cum poti sa elimini din viata ta insuccesul si cum poti ca de acum incolo sa iti oferi tot ceea ce ai visat!

Care este motivul pentru care te trezesti dimineata din pat pentru a incepe o noua zi?

… raspunsul si continuarea se afla la tine …

Vom trimite informații din articole, evenimente și resurse din dezvoltarea personală.

Te-ar putea interesa și aceste articole:


Strategii eficitente în perioada adolescenței

Motivația sau energia zilnică necesară de care avem nevoie